Photo with Beef Fillet Stroganoff

Προτού υποδεχτούμε τη Σαρακοστή, η Wellgoods προτείνει μια απολαυστική εκδοχή Βοδινού Στρογκανόφ. 🍴

Ένα comfort food με μια gourmet πινελιά που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά:

  • 500γρ. φιλέτο μοσχαριού, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1/2 κούπα ξινή κρέμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (για το γαρνίρισμα)
  • Βραστά μακαρόνια ή ρύζι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέστε τις φέτες φιλέτου και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές. Προσοχή να μην υπερψηθούν. Αφαιρέστε το μοσχάρι από το τηγάνι και βάλτε το στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  4. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέστε σιγά-σιγά τον ζωμό και τη μουστάρδα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει.
  6. Επιστρέψτε το μοσχάρι στην τηγάνι. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι το μοσχάρι να ζεσταθεί καλά.
  7. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε την ξινή κρέμα. Αλατοπιπερώστε.
  8. Σερβίρετε το Stroganoff με φιλέτο μοσχαριού μαζί με βραστά μακαρόνια ή ρύζι, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό.

Ingredients

Directions

Στρογκανόφ με Φιλέτο Μοσχαριού