photo with vegan pastitsio with beyond meat

Η κλασική γεύση του παστίτσιου, τώρα σε vegan εκδοχή! Ανακαλύψτε τη συνταγή μας για παστίτσιο με vegan κιμά που διατηρεί όλη την αυθεντική γεύση και τα αρώματα της ελληνικής κουζίνας.

Υλικά:

Για τα μακαρόνια:

  • 300 γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο (νο. 2)
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο vegan
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

  • 5 κ.σ. βούτυρο vegan
  • 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 630 γρ. Γάλα βρώμης ή σόγιας
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. χυμό από λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ Beyond Mince (vegan κιμά)
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. φακές (μαγειρεμένες)
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.γ. ζωμό σε σκόνη
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
  • ½ κ.γ. αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 30 γρ. φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Vegan γέμιση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το Beyond Meat. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο), τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας και τον ζωμό σε σκόνη.
  3. Μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματιστούν τα μπαχαρικά και στη συνέχεια ανακατέψτε το κόκκινο κρασί.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες, τις μαγειρεμένες φακές και τα μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη, μαϊντανό). Αλατοπιπερώνετε. Αφήστε το να σιγοβράσει χωρίς κάλυμμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών.
  5. Δοκιμάζετε και προσαρμόζετε τα καρυκεύματα όπως χρειάζεται, και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.

Μακαρόνια:

  1. Βάλτε τα μακαρόνια σε βραστό, καλά αλατισμένο νερό. Μαγειρέψτε τα δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στραγγίστε τα μακαρόνια και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τον vegan βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

Vegan Μπεσαμέλ:

  1. Σε μια κατσαρόλα που βράζει σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το vegan βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  2. Σιγά-σιγά, προσθέστε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς. Μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να καβουρδιστεί.
  3. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα (σόγιας ή βρώμης) και ανακατέψτε γρήγορα για να μην κόψει. Ανακατεύεται συνεχώς ενώ η σάλτσα ξεκινά να πήζει.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

  1. Προσθέστε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Τοποθετήστε τα προς την ίδια κατεύθυνση για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  2. Προσθέστε τη vegan γέμιση και απλώστε την ομοιόμορφα.
  3. Ρίξτε τη μπεσαμέλ και απλώστε την ομοιόμορφα.
  4. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  5. Αφήστε το παστίτσιο να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: From The Comfort Of My Bowl

Ingredients

Directions

Παστίτσιο με φυτικό κιμά Beyond Meat