Ριζότο θαλασσινών! Ένα εύκολο πιάτο με τέλεια γεύση και ξεχωριστές μυρωδιές από τη θάλασσα που θα σας εντυπωσιάσει!
Υλικά
- 1 φλ. ρύζι ειδικό για ριζότο
- 2 μικρά τεμαχισμένα καλαμάρια
- 2 γαρίδες 40/50
- 2 μύδια χωρίς κέλυφος
- 1 τεμαχισμένη σουπιά
- 1 ζωμό ψαριού
- 1 L. νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι,
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. τυρί παρμεζάνα
- 5ml λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτετε το ρύζι, αφού το ξεπλύνετε καλά και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό, όσο χρειάζεται και το αφήνετε στη φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνετε, βάζετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Σερβίρετε το ριζότο γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.