Αν και η τσιπούρα δεν συνηθίζετε να γίνεται τηγανιτή, η συγκεκριμένη συνταγή θα σας εντυπωσιάσει.
Τηγανισμένα φιλέτα τσιπούρας, γαρνιρισμένα με σάλτσα αμυγδάλου για περισσότερη γεύση και πρωτοτυπία!
Υλικά
- 4 φιλέτα τσιπούρας
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι
- 80 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 40 γρ. βούτυρο
- 60γρ. τριμμένο τυρί
- 20γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα ψάρια σε μία στρώση σε ρηχό γυάλινο σκεύος, πασπαλίστε με χυμό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κτυπήστε τα ασπρισμένα αμύγδαλα μέχρι να τα ψιλοκόψετε μαζί με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ζεστάνετε το βούτυρο στο τηγάνι και τα ψάρια σε δόσεις, μαγειρεύετε γρήγορα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τα ψάρια σε ρηχό πυρίμαχο σκεύος (χωρητικότητας 2 λίτρων/8 φλιτζανιών).
- Απλώστε το μείγμα τυριού ομοιόμορφα πάνω από τα ψάρια, πασπαλίστε με νόστιμο τυρί και αμύγδαλα σε νιφάδες. Ψήστε, χωρίς κάλυμμα, στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ζεσταθούν.