photo with seafood risotto

Ριζότο θαλασσινών! Ένα εύκολο πιάτο με τέλεια γεύση και ξεχωριστές μυρωδιές από τη θάλασσα που θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 1 φλ. ρύζι ειδικό για ριζότο
  • 2 μικρά τεμαχισμένα καλαμάρια
  • 2 γαρίδες 40/50
  • 2 μύδια χωρίς κέλυφος
  • 1 τεμαχισμένη σουπιά
  • 1 ζωμό ψαριού
  • 1 L. νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι,
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 5ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτετε το ρύζι, αφού το ξεπλύνετε καλά και ανακατεύετε.
  3. Ρίχνετε το λευκό κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό, όσο χρειάζεται και το αφήνετε στη φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
  5. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
  6. Σερβίρετε το ριζότο γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Ingredients

Directions

Ριζότο με θαλασσινά