Μπιζέλι με αγκινάρες και καρότο! Μια εύκολη αλλά ταυτόχρονα υγιεινή συνταγή με υλικά που μπορείς να βρεις καθημερνά στη Wellgoods.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 1/2 κιλό φρέσκο μπιζέλι ή 1 κιλό κατεψυγμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 φλ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φλ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 2 φλ. καρότο κομμένο σε χοντρές φέτες
- 6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες
- 1 1/2 φλ. (375ml) χυμό τομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο
- 3 κ.σ μεσογειακή σάλτσα τομάτας
- 3 κ.σ άνηθο (προαιρετικά)
- 3 φλ. νερό
- 1 ½ κ.γ επιτραπέζιο αλάτι
- ½ κ.γ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Μετά, βάζουμε τις πατάτες, το καρότο και τις αγκινάρες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά και βάζουμε το μπιζέλι, το χυμό τομάτας και τη μεσογειακή σάλτσα τομάτας.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να κοχλάσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 40 λεπτά.
- Βάζουμε το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Κατά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό γιατί θα λιώσει.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.