Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ροζ πιπέρι

Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 4 κ.σ.ελαιόλαδο
  • κόκκοι ροζ πιπεριού
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100γρ. φέτα (προαιρετικά)

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι από το σώμα κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καισοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  3. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι μαύρο και ροζ και ζάχαρη.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Προαιρετικά, πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμεφέτα σε κύβους.