Υλικά συνταγής
- ½ κιλό γαρίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
- 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 κ.σ.ελαιόλαδο
- κόκκοι ροζ πιπεριού
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 100γρ. φέτα (προαιρετικά)
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι από το σώμα κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καισοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι μαύρο και ροζ και ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Προαιρετικά, πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμεφέτα σε κύβους.