Bowl with tender lemon pork, potatoes, and carrots

Φτιάξτε το πιο νόστιμο και τρυφερό λεμονάτο ή αλλιώς ριγανάτο χοιρινό και σερβίρετε το με ρύζι ή και πατάτες.

Υλικά:

  • 1 κ. χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε μικρές μερίδες)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξηρά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 καρότα ολόκληρα
  • 2 πράσα (χοντροκομμένα)
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • λίγους κόκκους κύμινο
  • λίγους κόκκους πιπέρια χρωματιστά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη (κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη (ή κατά βούληση)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα:

Ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε πρώτα το κρέας σε μικρές μερίδες, ή σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
  2. Ζεσταίνουμε τοελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέτρια και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά, γύρω-γύρω, να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα, για 3-4 λεπτά.
  4. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.
  5. Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα και τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
  6. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας.
  7. Προσθέτουμε δεμένα σε τουλπάνι τους κόκκους με τα μπαχαρικά.
  8. Σκεπάζουμε το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι.
  9. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

*Συμβουλή:

Εάν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πυκνή και πολύ δεμένη, μπορούμε να αραιώσουμε λίγο corn flower με λίγο νερό και να το ρίξουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και να πυκνώσει.

Ingredients

Directions

Τρυφερό λεμονάτο ή αλλιώς ριγανάτο χοιρινό