Πεντανόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο κριθαρότο με γαρίδες που μυρίζει θάλασσα.
Απολαύστε το γιατί είναι μοναδικό και άκρως απολαυστικό!
Υλικά:
- 1 φλ. κριθαράκι
- 20 ακαθάριστες γαρίδες με το κεφάλι Srafresh Wellgoods
- 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
- ¼ φλ. λευκό κρασί
- 5-6 φλ. νερό
- 1 τριμμένο κολοκύθι
- 1 τριμμένο καρότο
- 1 πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε μόνο τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα 5-6 φλιτζάνια νερό με 1 κ.γ αλάτι και προσθέστε τα κεφάλια από τις γαρίδες.Σιγοβράστε για 10 -15 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
- Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό.
- Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράστε το ελαιόλαδο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Έπειτα, δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε το κριθαράκι.
- Αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά κουταλιές με το ζωμό από τις γαρίδες. Μολίς απορροφήσει το ζωμό προσθέστε και άλλη κουταλιά.
- Ρίξτε το κρασί και συνεχιστέ να ανακατεύετε.
- Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και συνεχίστε τη διαδικασία με το ζωμό μέχρι να τελιώσει και να ψηθεί το κριθαράκι.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά και έπειτα σβήστε τη φωτιά.
- Πριν σερβίρεται προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.