pan with orzo and shrimps

Πεντανόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο κριθαρότο με γαρίδες που μυρίζει θάλασσα.

Απολαύστε το γιατί είναι μοναδικό και άκρως απολαυστικό!

Υλικά:

  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 20 ακαθάριστες γαρίδες με το κεφάλι Srafresh Wellgoods
  • 2 φλ. τριμμένη ντομάτα
  • ¼ φλ. λευκό κρασί
  • 5-6 φλ. νερό
  • 1 τριμμένο κολοκύθι
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1 πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε μόνο τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα 5-6 φλιτζάνια νερό με 1 κ.γ αλάτι και προσθέστε τα κεφάλια από τις γαρίδες.Σιγοβράστε για 10 -15 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
  2. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράστε το ελαιόλαδο και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Έπειτα, δυναμώστε τη φωτιά και προσθέστε το κριθαράκι.
  5. Αρχίστε να ρίχνετε σταδιακά κουταλιές με το ζωμό από τις γαρίδες. Μολίς απορροφήσει το ζωμό προσθέστε και άλλη κουταλιά.
  6. Ρίξτε το κρασί και συνεχιστέ να ανακατεύετε.
  7. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και συνεχίστε τη διαδικασία με το ζωμό μέχρι να τελιώσει και να ψηθεί το κριθαράκι.
  8. Στη συνέχεια, προσθέστε τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά και έπειτα σβήστε τη φωτιά.
  9. Πριν σερβίρεται προσθέστε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.

Ingredients

Directions

Κριθαρότο με γαρίδες