Shrimp Enchiladas

Αν αγαπάτε το μεξικάνικο φαγητό, αυτά τα εντσιλάδας με γαρίδες θα σας ξετρελάνουν.

Πεντανόστιμες τορτίγιες με γαρίδες καλυμμένες με κρέμα γάλακτος και σάλτσα πράσινου τσίλι, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Εμείς σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε πανεύκολα τα πιο νόστιμα εντσιλάδας με γαρίδες.

 

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά χαλαπένιο (jalapeno), χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1 λίβρα (450 γραμμ.) γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • Αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για την κρέμα:

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1⁄2 φλυτζάνι γάλα
  • 1⁄2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κονσέρβα (4,5 ουγκιές) πράσινο τσίλι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για τη γαρνιτούρα:

  • 8 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους
  • 1 1⁄2 γραμμ. τριμμένο τυρί Monterey Jack (το χωρίζουμε στα 2)
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο, για γαρνιτούρα
  • Μεξικάνικη σάλτσα Pico de gallo, για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι και την πιπεριά χαλαπένιο και μαγειρεύομε για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες πάρουν ροζ χρώμα.
  2. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε ελαφρά με το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το πράσινο τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα ελαφρώς.
  3. Δημιουργώντας τα enchiladas: Βάζουμε περίπου ⅓ φλιτζάνι από το μείγμα γαρίδας στη μέση μιας τορτίγιας και πασπαλίζουμε με τυρί. Τυλίγουμε την τορτίγια σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί με την ραφή προς τα κάτω. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Περιχύνουμε τα εντσιλάδας με την σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να φουσκώσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με pico de gallo.

Ingredients

Directions

Εντσιλάδας με γαρίδες