photo with seafood pasta

Μακαρονάδα με θαλασσινά, μία υπέροχη και αρωματική συνταγή όπου μέσα της κρύβεται όλη η νοστιμιά της θάλασσας.

Υλικά: 

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 800 γρ. φρέσκα μύδια καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. φρέσκες γαρίδες
  • 1/3 φλ. ούζο
  • 3 ντομάτες ώριμες χωρίς σπόρους ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. σπαγγέτι χωρίς γλουτένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 αποξηραμένες καυτερές πιπερίτσες

Εκτέλεση:

Για τη μακαρονάδα:

  1. Πρώτα καθαρίζουμε τα μύδια, τραβώντας το μουστάκι τους προς αντίθετη φορά και τρίβουμε το κέλυφος με καθαρό σφουγγάρι ή βουρτσάκι.
  2. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
  3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και κρατώντας τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
  4. Κόβουμε σε φέτες το καλαμάρι.Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Για τη σάλτσα:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σπασμένα σκόρδα σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το ούζο.
  4. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το ούζο.
  5. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις γαρίδες και το καλαμάρι σε πιάτο.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια.
  8. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
  9. Κουνάμε μια δυο φορές το τηγάνι για να ανοίξουν πιο εύκολα.
  10. Όσα δεν ανοίξουν, αφού τα ανακατέψουμε τα αφαιρούμε και τα πετάμε.
  11. Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες και το καλαμάρι.
  12. Με τσιμπίδα και όπως στάζουν ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στησάλτσα θαλασσινών.
  13. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  14. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  15. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά να πιούν τα σπαγγέτι τα υγρά των θαλασσινών και της σάλτσας.
  16. Δεν αλατίζουμε αν δεν δοκιμάσουμε πρώτα.
  17. Τα φρέσκα μύδια είναι πολύ νόστιμα και συνήθως δεν προσθέτουμε αλάτι στο μαγείρεμα.
  18. Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  19. Ανακατεύουμε, ισομοιράζουμε σε βαθιά πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Ingredients

Directions

Μακαρονάδα με θαλασσινά