photo with cooked Sea bream in the oven

Μία εύκολη, υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή με τσιπούρα στον φούρνο. Τα μυρωδικά κάνουν τη διαφορά και δίνουν ξεχωριστή γεύση, καθώς ψήνονται στη λαδόκολλα μαζί με το ψάρι.

Μια πανδαισία γεύσεων που θα τους ξετρελάνει όλους.

Υλικά:

  • 1 kg περίπου τσιπούρα (εναλλακτικά λαβράκι)
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1½ φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα και δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο.
  2. Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και στρώνουμε επάνω του τη λαδόκολλα προετοιμάζοντας έτσι το πακέτο όπου θα μπει η τσιπούρα.
  3. Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στη λαδόκολλα, αφού φυσικά το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά.
  4. Στη συνέχεια το χαράζουμε σε τρία σημεία και από τις δύο πλευρές.
  5. Ρίχνουμε τα μυρωδικά: ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
  7. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ψάρι σε πακέτο.
  8. Το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε την τσιπούρα στο φούρνο, στους 200°C για 45 λεπτά.
  9. Αντί για τσιπούρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαβράκι, σαργό, ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει, γύρω στο ένα κιλό.

Ingredients

Directions

Τσιπούρα στον φούρνο