Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή ζυμαρικών με σολωμό και κρεμώδη σάλτσα σκόρδου η οποία γίνετε γρήγορα και αποτελεί ένα εύκολο και κομψό γεύμα. 🍝

ΥΛΙΚΑ:

  • 120 γρ. fettuccine ή άλλα ζυμαρικά
  • 1/2 κιλό φρέσκο σολωμό (χωρίς πέτσα αν είναι δυνατόν)
  • Κρεμμύδι σε σκόνη για γεύση
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμός από 1/2 μέτριο λεμόνι (περίπου 1 κ.σ.)
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Τρίψτε παρμεζάνα και αφήστε την στην άκρη. Αλείψτε ελαφρά το σολωμό με σκόνη κρεμμυδιού και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέστε τον σολωμό. Μαγειρέψτε τον σολωμό για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Βγάλτε τον σολωμό από το τηγάνι και αφήστε τον στην άκρη. Προσθέστε το λευκό κρασί, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και την παρμεζάνα και ξύστε τον πάτο του τηγανιού για να ενσωματωθούν τα καφέ κομμάτια στη σάλτσα.
  5. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι στη σάλτσα, ανακατεύοντας, για να αποφύγετε τυχόν σβώλους.
  6. Προσθέστε ξανά στο τηγάνι τον σολωμό και σπάστε τον με το μαγειρικό σας κουτάλι, ώστε να είναι σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Ανακατέψτε τον απαλά με τη σάλτσα. Μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί ο σολωμός.
  7. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι, μαζί με 1 κουταλιά της σούπας από το νερό στο οποίο μαγειρέψατε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε απαλά τη σάλτσα και τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως με μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλετε.

 

Ingredients

Directions

Ζυμαρικά σολωμού με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου