photo with roast turkey breast with gravy

Με αυτή την συνταγή το κρέας της γαλοπούλας γίνεται απίστευτα τρυφερό και ζουμερό, πασαλειμμένο με βούτυρο βοτάνων.

Υλικά:

  • 1 στήθος γαλοπούλας 5 κιλών με κόκαλα και δέρμα
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 6 κ.σ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού
  • 1 ½ κ.γ ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
  • 1 ½ κ.γ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αφήστε τη γαλοπούλα να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170° C. Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 9 x 13 ή καλύψτε το με αντικολλητικό σπρέι. Απλώστε τις φέτες λεμονιού στο προετοιμασμένο ταψί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο.
  4. Στεγνώστε καλά τη γαλοπούλα με χαρτί κουζίνας. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, χαλαρώστε προσεκτικά το δέρμα από το κρέας του στήθους, απλώνοντας το μισό μείγμα βουτύρου κάτω από το δέρμα. Στερεώστε το δέρμα πάνω από το βούτυρο.
  5. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα με το στήθος προς τα πάνω, πάνω από τις φέτες λεμονιού. Απλώστε το υπόλοιπο μισό μείγμα βουτύρου πάνω από τη γαλοπούλα- αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση.
  6. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα στο φούρνο και ψήστε τη μέχρι να ψηθεί εντελώς, φτάνοντας σε εσωτερική θερμοκρασία 70° C περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  7. Αφήστε τη να σταθεί 20 λεπτά πριν τη σφάξετε- σερβίρετε ζεστή με σάλτσα, αν θέλετε.

Ingredients

Directions

Ψητό στήθος γαλοπούλας με σάλτσα γκρέιβι!