Rib Eye στεϊκ στη σχάρα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα βοδινά “Rib Eye”(Wellgoods) 250 γραμμάρια το κάθε ένα
  • 4 τσαμπιά ντοματίνια
  • 12 πράσινα σπαράγγια
  • 4 αγκινάρες καθαρισμένες
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

  • Βράζετε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μαζί με το λεμόνι για 5-7 λεπτά
  • Ρίχνετε τα σπαράγγια 2 λεπτά πριν το τέλος να μαλακώσουν και αυτά λίγο
  • Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα ψήνετε στη σχάρα στο βαθμό ψησίματος της αρεσκείας σας
  • Λαδώνετε τα ντοματίνια και τα ψήνετε επίσης στη σχάρα
  • Περνάτε για 2-3 λεπτά τα σπαράγγια και τις αγγινάρες από τη σχάρα ή το τηγάνι προσθέτοντας ελάχιστο ελαιόλαδο και σερβίρετε

Tip: Το βοδινό τύπου “rib eye” μπορεί να ψηθεί και στο φούρνο