
Θρεπτικό γεύμα γεμάτο αρώματα: σαλάτα με κινόα, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο.
Μία απόλυτα δροσιστική και απολαυστική συνταγή που μπορείς να τη συνοδεύσεις με ψητό ψάρι και κοτόπουλο.
Υλικά:
- 1 φλ. κινόα
- 1 κρεμμυδάκι πράσινο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 3 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε την κινόα για 1 ώρα. Τη ξεπλένουμε καλά και τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κινόα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.