Quinoa plum balsamic salad

Θρεπτικό γεύμα γεμάτο αρώματα: σαλάτα με κινόα, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο.

Μία απόλυτα δροσιστική και απολαυστική συνταγή που μπορείς να τη συνοδεύσεις με ψητό ψάρι και κοτόπουλο.

 

Υλικά:

  • 1 φλ. κινόα
  • 1 κρεμμυδάκι πράσινο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ½ αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 3 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε την κινόα για 1 ώρα. Τη ξεπλένουμε καλά και τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε την κινόα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο, όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Ingredients

Directions

Αρωματική σαλάτα με κινόα, λαχανικά και κρέμα βαλσάμικου με δαμάσκηνο