Roasted salmon with beetroot and fennel

Ο σολομός χάρη στην πλούσια νόστιμη γεύση του αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών. Πρόκειται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.​

​Εμείς σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε έναν ψητό και τρυφερό σολομό, καρυκευμένο με φρέσκο άνηθο και συνοδευόμενο από την νοστιμιά των παντζαριών και του μάραθου.

 

Υλικά

  • 2 συσκευασίες των 300 γραμμ. παντζάρια στον ατμό, τα οποία στραγγίζονται και τεμαχίζονται
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 βολβοί μάραθου, καθαρισμένοι και ψιλοκομμένοι
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 γραμμ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σολομό
  • 3 κ.τ.σ. κρέμα horseradish (χρένο)

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους, 200°, ή στον αέρα 180°. Βάζουμε τα παντζάρια, τα κρεμμύδια και το μάραθο σε ένα ταψί ψησίματος μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Καρυκεύουμε με τον μισό άνηθο και τα ανακατεύουμε μαζί. Απλώστε τα ομοιόμορφα στο ταψί και στη συνέχεια ψήστε για 15 λεπτά έως ότου ο μάραθος και τα κρεμμύδια αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Βάζουμε τον σολομό σε ένα χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει και στη συνέχεια τον τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Ραντίζουμε από πάνω μία κουταλιά της σούπας λάδι και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά έως ότου ο σολομός να μαγειρευτεί μέχρι να ξεφλουδίζετε εύκολα όταν πιεστεί με ένα πιρούνι.
  3. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τη κρέμα horseradish (χρένο) με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τον υπόλοιπο μισό άνηθο και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να γίνει η σάλτσα. Όταν μαγειρεύεται ο σολομός, ραντίζουμε από πάνω με την κρέμα horseradish (χρένο) και καρυκεύουμε τον υπόλοιπο μισό άνηθο για σερβίρισμα.

 

Ingredients

Directions

Ψητός σολομός με παντζάρι και μάραθο