Μια υπέροχη ιδέα για ξεχωριστά σουβλάκια.
Αυτά τα υπέροχα σουβλάκια σολομού με λεμόνι και ελαιόλαδο είναι υγιεινά, ελαφριά, νόστιμα και το πιο σημαντικό: μπορεί να τα φτιάξει και ο πιο αρχάριος στην κουζίνα αφού ετοιμάζονται πανεύκολα.🥚
Υλικά
- ½ κιλό φιλέτο σολομού, κατά προτίμηση άγριου, κομμένο σε δύο κομμάτια
- 3 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για επάλειψη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος άνηθος, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Περάστε στα ξυλάκια τον σολομό και τις φέτες λεμονιού, αλείψτε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερόστε παντού.
- Βάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα μέχρι να ψηθεί ο σολομός, γυρίζοντας τα μια φορά, 6 έως 8 λεπτά.
- Γαρνίρετε με άνηθο και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!