Marinated grilled lamb loin chops

Τα αρνίσια μπριζολάκια είναι ένα εύκολο και εντυπωσιακό κυρίως πιάτο. Μαριναρισμένα σε φρέσκα βότανα και μπαχαρικά, αυτά τα τρυφερά κομμάτια κρέατος είναι ιδανικά για τη δημιουργία ενός εύκολου και νόστιμου γεύματος.

Εμείς σας προτείνουμε μία νόστιμή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε πολύ γρήγορα στο σπίτι και το μόνο που θα χρειαστείτε μαζί με το αρνί είναι μερικά φρέσκα υλικά για τη μαρινάδα σας.

 

Υλικά

  • 2 κιλά μπριζολάκια αρνίσια
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη εάν προτιμάτε)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού

 

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίστε ολόκληρη τη φλούδα του λεμονιού και εκχυλίστε το χυμό.
  2. Χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο.
  3. Προσθέστε τον σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου, την ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο και κόκκινο πιπέρι στο μείγμα χυμού λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  4. Τοποθετήστε το αρνί σε ένα μεγάλο μπολ ή μια μεγάλη πλαστική σακούλα. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από τα μπριζολάκια και αφήστε τα να μαριναριστούν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Προθερμάνετε τη σχάρα σας στους 175°C.
  6. Ψήστε το αρνί σύμφωνα με την προτίμησή σας. Για ένα ομοιόμορφο μεσαίο ψήσιμο με λίγο ροζ εσωτερικό ψήστε 3-4 λεπτά ανά πλευρά σε μέτρια φωτιά έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 60° βαθμούς.

Ingredients

Directions

Μπριζολάκια αρνίσια