Infographic with the lamb cuts

Μυρωδάτο, βραστό, κοκκινιστό, ψητό ή στη σούβλα το αρνί πρωταγωνιστεί πολλές φορές στα τραπέζια μας! Η μαγειρική του είναι σχετικά εύκολη, αρκεί να έχει προηγηθεί η σωστή αγορά.

Ως καταναλωτές πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποιότητα του κρέατος που αγοράζουμε και να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά που έχει το κάθε κομμάτι ανάλογα από ποιο μέρος του αρνιού προέρχεται. 

Εμείς σας προτείνουμε τρόπους μαγειρέματος κατάλληλο για το κάθε κομμάτι.

 

Προστήθι

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε μικρά κομμάτια, αφού είναι μια τέλια επιλογή για σουβλάκι.

Μπορεί επίσης να γίνει ρόστο με το κόκαλο ή χωρίς κόκαλο, να παραγεμιστεί, να τυλιχθεί και να αλεστεί σε κιμά για χάμπουργκερ.

 

Πλευρά

Σε αντίθεση με άλλα κομμάτια από την περιοχή του φιλέτου, τα πλευρά είναι πολύ πιο σκληρά και συνήθως πωλούνται ως κιμάς.

 

Κότσι

Ιδιαίτερα νόστιμο κομμάτι, το οποίο όμως χρειάζεται πολύωρο ψήσιμο στον φούρνο ή την κατσαρόλα.

Είναι πολύ εύγεστο και ωραίο στο σερβίρισμα, καθότι όλα τα κομμάτια έχουν το κόκαλο τους που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο.

 

Πόδι/Μπούτι

Αρκετά τρυφερό κρέας με σχετικά λίγο λίπος, ενδομυϊκά. Θαυμάσιο για ρόστο ή ψητό στον φούρνο λόγο του μεγάλου του μεγέθους. Ακόμη είναι μια πολύ καλή επιλογή για σουβλάκι χαμηλό σε λιπαρά.

 

Φιλέτο                                                                           

Το φιλέτο είναι το πιο τρυφερό μέρος του αρνιού. Το τηγάνισμα και η σχάρα είναι θαυμάσιοι τρόποι ψησίματος για τα μικρότερα κομμάτια. Γίνονται πεντανόστιμα με την συνοδεία ελαφριάς σάλτσας.

 

Λαιμός                                                                           

Έχει μαλακό και λιπαρό κρέας., αλλά δίνει πολύ νόστιμες ‘’μπριζόλες’’. Συνήθως το κάνουμε βραστό ή ραγού.

 

Παΐδια

Ένα τρυφερό και εύγευστο κομμάτι που είναι κατάλληλο για μαγείρεμα στη σχάρα ή για ψησταριά. Τα παΐδια δεν είναι μεγάλα κομμάτια: ένα αρνίσιο παΐδι συνήθως είναι αρκετά μεγάλο για να ικανοποιήσει τρία άτομα.

 

Άκρο λαιμού

Το άκρο του λαιμού είναι ένα από τα πιο σκληρά κομμάτια και συνάμα ένα από τα πιο φθηνά. Συνήθως πωλείται ψιλοκομμένο ή κομμένο σε κύβους για φρικασέ και αργό μαγείρεμα σε κατσαρόλα.

 

Ώμος

Ο ώμος πωλείται συνήθως ως δυο διαφορετικά κομμάτια, η ωμοπλάτη και η σπάλα. Είναι κατάλληλο για ρόστο με ή χωρίς κόκαλο. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για κάρυ, σουβλάκια ή για κοκκινιστό στην κατσαρόλα.

 

Προμηθευτείτε λοιπόν αρνίσιο κρέας επιλέγοντας το ιδανικό κομμάτι που ταιριάζει ανάλογα και με το πιάτο που θα μαγειρέψετε!

Στα καταστήματα Wellgoods μπορείτε να βρείτε πολλές από αυτές τις κοπές εξαιρετικής ποιότητας καθώς επίσης και να τις παραγγείλετε από το online κατάστημά μας στην κατηγορία κρεατικών (στο παρόν στάδιο ηλεκτρονική παραγγελία ισχύει μόνο για Λεμεσό).

Ingredients

Directions

Η ανατομία του αρνίσιου κρέατος