Honey garlic salmon

Πανεύκολη συνταγή που διαρκεί μόνο 15 λεπτά, όπου η νόστιμη σάλτσα μελιού και σκόρδου κάνει αυτή τη συνταγή σολομού εξαιρετικά ζουμερή και γεμάτη γευστικές υποσχέσεις.

 

Υλικά

  • 340 gr σολομό, κομμένο σε 2-3 λωρίδες φιλέτου
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Αρωματίστε την επιφάνεια του σολομού με αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν και αφήστε τον στην άκρη.
  2. Ανακατέψτε καλά το μέλι, το νερό, το μηλόξυδο ή το χυμό λεμονιού μαζί με μια πρέζα αλάτι.
  3. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα (που είναι κατάλληλη και για φούρνο) σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τηγανίστε τον σολομό, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, για περίπου 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε το σολομό και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Γυρίστε τον ξανά έτσι ώστε η πλευρά του δέρματος να βρίσκεται στο κάτω μέρος.
  4. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι, σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέστε το μείγμα μελιού και τις φέτες λεμονιού στο τηγάνι, χαμηλώστε την φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Ολοκληρώστε το ψήσιμο του σολομού στο φούρνο για 1 λεπτό ή έως ότου η επιφάνεια γίνει ελαφρώς καμμένη (προαιρετικό βήμα).
  6. Γεμίστε το σολομό με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

 

Tip για διπλή απόλαυση

Αν σας αρέσει η σάλτσα διπλασιάστε την χρησιμοποιώντας 4 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδου ή χυμό λεμονιού.

Ingredients

Directions

Σολομός με σάλτσα μελιού και σκόρδου