Πανεύκολη συνταγή που διαρκεί μόνο 15 λεπτά, όπου η νόστιμη σάλτσα μελιού και σκόρδου κάνει αυτή τη συνταγή σολομού εξαιρετικά ζουμερή και γεμάτη γευστικές υποσχέσεις.
Υλικά
- 340 gr σολομό, κομμένο σε 2-3 λωρίδες φιλέτου
- Λίγο αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Αρωματίστε την επιφάνεια του σολομού με αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν και αφήστε τον στην άκρη.
- Ανακατέψτε καλά το μέλι, το νερό, το μηλόξυδο ή το χυμό λεμονιού μαζί με μια πρέζα αλάτι.
- Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα (που είναι κατάλληλη και για φούρνο) σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τηγανίστε τον σολομό, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, για περίπου 1 λεπτό. Αναποδογυρίστε το σολομό και μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό. Γυρίστε τον ξανά έτσι ώστε η πλευρά του δέρματος να βρίσκεται στο κάτω μέρος.
- Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι, σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέστε το μείγμα μελιού και τις φέτες λεμονιού στο τηγάνι, χαμηλώστε την φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ολοκληρώστε το ψήσιμο του σολομού στο φούρνο για 1 λεπτό ή έως ότου η επιφάνεια γίνει ελαφρώς καμμένη (προαιρετικό βήμα).
- Γεμίστε το σολομό με μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Tip για διπλή απόλαυση
Αν σας αρέσει η σάλτσα διπλασιάστε την χρησιμοποιώντας 4 κουταλιές της σούπας μέλι, 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδου ή χυμό λεμονιού.