Έχετε ξαναδοκιμάσει Τάκος με Ψάρι; Εμείς σας παρουσιάζουμε τα δικά μας Τάκος με καρυκευμένο μπακαλιάρο και λαχανοσαλάτα καλαμποκιού, κρεμώδη σάλτσα, αβοκάντο και λάιμ. Όλα αυτά τοποθετημένα μέσα σε ζεστές τορτίγιες καλαμποκιού. Ένα γεύμα που θα αγαπήσουν οι περισσότεροι, γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο!

Υλικά

 Για το ψάρι:

  • 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ή άλλο λευκό ψάρι
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο
  • 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι

Για τη λαχανοσαλάτα:

  • 1/4 φλ. μαγιονέζα ή ελληνικό γιαούρτι
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 φλ. κομμένο μοβ λάχανο (ή συνδυασμός πράσινου και μοβ λάχανου)
  • 1 φλ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 πιπέρι χαλαπένιο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:

  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος ή ελληνικό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • Χυμός από 1/2 λάιμ
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά για επιπλέον καρυκεύματα)
  • Αλάτι

 Για το σερβίρισμα:

  • Τορτίγιες καλαμποκιού
  • Αβοκάντο σε κύβους ή φέτες
  • Φέτες λάιμ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πιάτο ανακατέψτε με ένα σύρμα το χυμό λάιμ, το λάδι, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τον μπακαλιάρο, ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα και τρίψτε απαλά όλα τα καρυκεύματα στο ψάρι από όλες τις πλευρές. Αφήστε τον να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
  2. Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη λαχανοσαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τη μαγιονέζα, το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και το μέλι. Προσθέστε το λάχανο, το καλαμπόκι και το πιπέρι χαλαπένιο. Ανακατέψτε για να καλυφθεί. Αλατοπιπερώνετε και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  3. Φτιάξτε τη σάλτσα: Συνδυάστε όλα τα συστατικά της σάλτσας Τάκος σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  4. Για το μαγείρεμα των ψαριών υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
  • Στη σχάρα: Ρυθμίστε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία ψησίματος. Τοποθετήστε τα ψάρια σε ταψί ψεκασμένο με σπρέι μαγειρικής. Ψήνετε τα ψάρια για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίζονται όταν τρυπηθούν με ένα πιρούνι.
  • Στο φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς. Τοποθετήστε τα ψάρια σε ταψί ψεκασμένο με σπρέι μαγειρικής. Ψήστε για 8-12 λεπτά, ή μέχρι τα ψάρια να ξεφλουδίζονται όταν τρυπηθούν με πιρούνι.
  • Τηγανιτό: Ζεστάνετε λίγο λάδι ή ψεκάστε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι κατάλληλο για φούρνο. Όταν το τηγάνι είναι καυτό, προσθέστε τα ψάρια. Τοποθετήστε τα σε μια επίπεδη στρώση και μην γεμίζετε το τηγάνι, γιατί το ψάρι θα αχνίσει και δεν θα ψηθεί. Μην μετακινήσετε τα ψάρια για 3 λεπτά αφού τα τοποθετήσετε στο καυτό τηγάνι - αυτό βοηθάει να αποκτήσουν μια καλή καστανή κρούστα. Γυρίστε τα μετά από 3 λεπτά και μαγειρέψτε τα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Στο γκριλ: Ζεσταίνετε τη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνετε τα ψάρια στο γκριλ για περίπου 3-4 λεπτά πριν τα γυρίσετε και τα ψήσετε από την άλλη πλευρά ή μέχρι τα ψάρια να ασπρίσουν εντελώς και να ψηθούν.
  1. Μόλις ψηθεί το ψάρι, σπάστε το προσεκτικά με ένα πιρούνι σε κομμάτια. Βάλτε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα, σε ένα τηγάνι για περίπου 20-30 δευτερόλεπτα ανά πλευρά ή στη σχάρα για 20-30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να πάρουν μερικές γραμμές από κάρβουνο σε κάθε πλευρά.
  2. Μοιράστε το ψάρι στις ζεστές τορτίγιες και προσθέστε από πάνω την λαχανοσαλάτα και το αβοκάντο. Στύψτε χυμό λάιμ από πάνω και περιχύστε με τη σάλτσα. Σερβίρετε με πατατάκια, σάλτσα και φυσικά με το αγαπημένο μας Μεξικάνικο κοκτέιλ μαργαρίτα και είστε πανέτοιμοι!

Καλή όρεξη!

 

 

Ingredients

Directions

Τάκος με καρυκευμένο μπακαλιάρο