Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών, γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε στους λάτρεις των ζυμαρικών μια υπέροχη συνταγή για κρεμώδη και πιπεράτη μακαρονάδα, η οποία συνοδεύετε με ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα.
Υλικά:
- 600γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, rib-eye
- αλάτι
- πιπέρι
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 30γρ. βούτυρο
- 1κ.σ. θυμάρι
- 1σκελίδα σκόρδο
- 500γρ. σπαγγέτι, Νο6
- 100γρ. παρμεζάνα
Για τη σάλτσα:
- 5γρ. πιπέρι σε κόκκους, ροζ
- 5γρ. πιπέρι σε κόκκους, πράσινο
- 5γρ. πιπέρι σε κόκκους
- σκελίδασκόρδο
- 300γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- κ.σ.θυμάρι
- αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- πιπέρι
- θυμάρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Βάζουμε πάνω στις μπριζόλες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 6-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε το βούτυρο, το θυμάρι, το σκόρδο και ψήνουμε στον φούρνο για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη σάλτσα:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε το ροζ, το πράσινο και το μαύρο πιπέρι σε κόκκους και χτυπάμε καλά να σπάσουν.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα πιπέρια, το θυμάρι και αλάτι.
- Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη μπριζόλα σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε τα ζυμαρικά και τη μπριζόλα με πιπέρι και θυμάρι.