photo with creamy pasta with steak

Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών, γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε στους λάτρεις των ζυμαρικών μια υπέροχη συνταγή για κρεμώδη και πιπεράτη μακαρονάδα, η οποία συνοδεύετε με ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα.

 Υλικά:

  • 600γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες, rib-eye
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1κ.σ. θυμάρι
  • 1σκελίδα σκόρδο
  • 500γρ. σπαγγέτι, Νο6
  • 100γρ. παρμεζάνα

Για τη σάλτσα:

  • 5γρ. πιπέρι σε κόκκους, ροζ
  • 5γρ. πιπέρι σε κόκκους, πράσινο
  • 5γρ. πιπέρι σε κόκκους
  • σκελίδασκόρδο
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • κ.σ.θυμάρι
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • πιπέρι
  • θυμάρι

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  3. Βάζουμε πάνω στις μπριζόλες ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 6-7 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  4. Βάζουμε το βούτυρο, το θυμάρι, το σκόρδο και ψήνουμε στον φούρνο για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν.
  5. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για τη σάλτσα:

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε το ροζ, το πράσινο και το μαύρο πιπέρι σε κόκκους και χτυπάμε καλά να σπάσουν.
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα πιπέρια, το θυμάρι και αλάτι.
  4. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  7. Κόβουμε τη μπριζόλα σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε τα ζυμαρικά και τη μπριζόλα με πιπέρι και θυμάρι.

Ingredients

Directions

Κρεμώδη ζυμαρικά με μπριζόλα