Crab and tomato open lasagne

Τα λαζάνια είναι ένα πιάτο κλασικό και πολυαγαπημένο. Ένα παραδοσιακό ιταλικό ζυμαρικό, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με αμέτρητα υλικά και να δώσει ένα χορταστικό και γεμάτο νοστιμιά αποτέλεσμα.

 

Υλικά

  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεσαία μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 κόκκινo τσίλι, αποξηραμένο και ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμ. ντοματίνια, στο μισό
  • Ξύσμα και χυμός λεμονιού
  • 200 γραμμ. ανάμικτο λευκό και καφέ κρέας καβουριών
  • Μικρή χούφτα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένη
  • 6 φύλλα φρέσκια λαζάνια, κομμένα σε τετράγωνα
  • Ρόκα, για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το μάραθο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και τα τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό, έπειτα προσθέστε τις ντομάτες, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Σιγοβράστε για 10 λεπτά, πιέστε περιστασιακά τις ντομάτες για να τις σπάσετε. Ανακατέψτε το καβούρι και το σχοινόπρασο για να ζεσταθεί. Αλατοπιπερώστε.
  2. Την ίδια στιγμή μαγειρέψτε τα λαζάνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 2 λεπτά.
  3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, διατηρήστε ένα φλιτζάνι νερό και στραγγίστε τα υπόλοιπα. Ανακατέψτε αρκετό από αυτό το νερό με το μείγμα καβουριού για να δημιουργηθεί μια υφή σάλτσας. Σε κάθε ζεστό πιάτο, ξεκινώντας με ένα φύλλο λαζάνια, στρώστε 3 φύλλα με τη σάλτσα. Γεμίστε το καθένα με μια χούφτα ρόκα και λίγες σταγόνες από το υπόλοιπο λάδι.

Ingredients

Directions

Λαζάνια φούρνου με ντομάτα και καβούρια