Το καρέ αρνιού είναι ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια του αρνιού και είναι αυτό που μας δίνει απλόχερα και το πιο τρυφερό κρέας του.

Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια τέλεια εναλλακτική συνταγή του κλασικού καρέ στο φούρνο καρυκευμένο με μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, και βούτυρο.

 

Υλικά

  • 400-450γρ. καρέ αρνιού Wellgoods, χωρίς πολύ λίπος
  • 50γρ. άσπρο ψωμί, χωρίς την κόρα
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά π.χ. μαϊντανός, άνηθο, βασιλικό
  • 25γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C. Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομματάκια και χρησιμοποιώντας το Μπλέντερ ή τον Κόφτη/Τρίφτη, με τοποθετημένες τις λεπίδες κοπής, τρίψτε το ψωμί μέχρι να γίνει ψίχουλα. Εάν χρησιμοποιήσετε το Μπλέντερ, θέστε το πρώτα σε λειτουργία και προσθέστε το ψωμί μέσα από το άνοιγμα. Προσθέστε τα μυρωδικά και ψιλοκόψτε τα.
  • Βάλτε το τριμμένο ψωμί και τα μυρωδικά σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Βάλτε το καρέ αρνιού σε μια λαδόκολλα και πατήστε το μείγμα με το τριμμένο ψωμί στο επάνω μέρος τους. Ψήστε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ή για 45 λεπτά εάν το προτιμάτε καλοψημένο.
  • Σερβίρετε το αρνί, κόβοντας το σε διπλές κοτολέτες με πατάτες και πράσινη σαλάτα, αν θέλετε.

Ingredients

Directions

Κλασικό καρέ αρνιού με φρέσκα μυρωδικά