Chicken Burrito with Quinoa

Το ελαφρώς τραγανό κινόα προσθέτει μια νόστιμη και υγιεινή συστροφή σε αυτή την συνταγή με burritos κοτόπουλο.

 

Υλικά

  • 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο θρυματισμένες
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ή λίγο για γεύση
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κινόα
  • 4 μεγάλες ζεστές πίτες τορτίγιας
  • Μαύρα φασόλια και τριμμένο τυρί, για σερβίρισμα (προαιρετικό)
  • Σάλτσα: γουακαμόλε και ξινή κρέμα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τηγανίστε τα για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά και σχεδόν μαγειρευτεί, 3 έως 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε τη σάλτσα Worcestershire, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το κύμινο. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για άλλα 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  4. Χωρίστε το μείγμα του κοτόπουλου και το μαγειρεμένο κινόα ανάμεσα στις τορτίγιες. Προσθέστε φασόλια και τυρί, αν θέλετε. Διπλώστε τα άκρα της τορτίλας πάνω από το κρέας και στη συνέχεια τυλίξτε τα burritos κατά μήκος. Σερβίρετε με σάλτσα γουακαμόλε και ξινή κρέμα.

Ingredients

Directions

Burritos με κοτόπουλο και κινόα