photo with chicken asparagus pasta

Απογειώστε το βραδινό σας γεύμα φτιάχνοντας Πένες με Κοτόπουλο και Σπαράγγια! 🍽️

Ένα τέλειο πιάτο που συνδυάζει το κρεμώδης στοιχείο με το τραγανό.

Υλικά:

  • 250 γρ. μακαρόνια πένες
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 μπουκέτο φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια:
  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να κοχλάσει.
  • Προσθέστε τα μακαρόνια και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν "αλ ντέντε".
  • Στραγγίστε τα και αφήστε στην άκρη.
  1. Μαγειρέψτε το Κοτόπουλο και τα Σπαράγγια:
  • Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή φωτιά.
  • Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά, περίπου 5-7 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέστε τα κομμάτια σπαραγγιού και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
  1. Προετοιμάστε τη Σάλτσα:
  • Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το σκόρδο και τα σπαράγγια.
  • Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά.
  • Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί Παρμεζάνα μέχρι η σάλτσα να πήξει.
  1. Αναμείξτε τα Μακαρόνια, το Κοτόπουλο και τη Σάλτσα:
  • Βάλτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  • Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε απαλά όλα τα συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι η πάστα, το κοτόπουλο και τα σπαράγγια έχουν αναμιχθεί καλά με τη σάλτσα.
  1. Σερβίρισμα:
  • Μοιράστε το φαγητό σε πιάτα σερβιρίσματος.
  • Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
  • Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

 

Ingredients

Directions

Πένες με Κοτόπουλο και Σπαράγγια