Απογειώστε το βραδινό σας γεύμα φτιάχνοντας Πένες με Κοτόπουλο και Σπαράγγια! 🍽️
Ένα τέλειο πιάτο που συνδυάζει το κρεμώδης στοιχείο με το τραγανό.
Υλικά:
- 250 γρ. μακαρόνια πένες
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 μπουκέτο φρέσκα σπαράγγια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό (για το γαρνίρισμα)
- Τριμμένο τυρί παρμεζάνα (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια:
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να κοχλάσει.
- Προσθέστε τα μακαρόνια και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν "αλ ντέντε".
- Στραγγίστε τα και αφήστε στην άκρη.
- Μαγειρέψτε το Κοτόπουλο και τα Σπαράγγια:
- Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή φωτιά.
- Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά, περίπου 5-7 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα κομμάτια σπαραγγιού και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερά και τραγανά.
- Προετοιμάστε τη Σάλτσα:
- Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το σκόρδο και τα σπαράγγια.
- Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί Παρμεζάνα μέχρι η σάλτσα να πήξει.
- Αναμείξτε τα Μακαρόνια, το Κοτόπουλο και τη Σάλτσα:
- Βάλτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε απαλά όλα τα συστατικά. Βεβαιωθείτε ότι η πάστα, το κοτόπουλο και τα σπαράγγια έχουν αναμιχθεί καλά με τη σάλτσα.
- Σερβίρισμα:
- Μοιράστε το φαγητό σε πιάτα σερβιρίσματος.
- Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
- Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!