Πεντανόστιμη σαλάτα με φασόλια, ψητό καλαμαράκι και βινεγκρέτ μάνγκο που της χαρίζει εξωτική γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα! Μία πολύ θρεπτική συνταγή και εύκολη στην προετοιμασία της.
Υλικά:
- 2 μεσαία καλαμαράκια
- 300 γρ. βρασμένα άσπρα φασόλια μικρά
- Βαλσάμικο ξύδι με μάνγκο
- Σχοινόπρασο
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκια σαλάτα εσκαρόλ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα χαράσσουμε με προσοχή στο πάνω μέρος τους, χωρίς να κόψουμε την κάτω πλευρά τους.
*Tip: βάζουμε το χερούλι από μια ξύλινη σπάτουλα στο εσωτερικό τους και χαράσσουμε εύκολα το πάνω μέρος από τα καλαμαράκια.
- Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα καλαμαράκια για 4-6 λεπτά συνολικά.
- Αρχικά τα ψήνουμε με τη χαραγμένη πλευρά τους προς τα κάτω για 2-3 λεπτά πιέζοντας με μια σπάτουλα για να καραμελώσουν σωστά, μετά τα γυρνάμε πλευρά και τα ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.
- Παράλληλα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι με μάνγκο, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Ρίχνουμε στην βινεγκρέτ μάνγκο τα βρασμένα φασόλια, λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σε κάθε πιάτο στρώνουμε λίγη σαλάτα εσκαρόλ, από πάνω τοποθετούμε τη μισή σαλάτα με τα φασόλια και στο τέλος προσθέτουμε ένα καλαμάρι ψητό.
- Σερβίρουμε τα φασόλια σαλάτα με ψητά καλαμαράκια και βινεγκρέτ μάνγκο και προσθέτουμε πάνω στο καλαμάρι λίγο επιπλέον βαλσάμικο ξίδι με μάνγκο.