Η λεμονάτη πέρκα στο φούρνο, με πατάτες και ρίγανη, είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα φαγητά. Χρησιμοποιήστε φιλέτο πέρκας για πιο εύκολο ψήσιμο αφού χρειάζεται μόνο 10' στο φούρνο.

Δοκιμάστε σήμερα αυτήν την εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό πέρκα (φιλέτα πέρκας)
  • 6 πατάτες
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
  • 2-3 φύλλα φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Προαιρετικά

  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη σε φέτες

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε φιλέτο πέρκας σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκ. και τις βάζουμε σε ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση. Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες. Ακουμπάμε τα φιλέτα πέρκας πάνω στις πατάτες και τα σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού.
  6. Ψήνουμε για 10′ επιπλέον.
  7. Σερβίρουμε την πέρκα με τις πατάτες όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα και ζεστό ψωμί.

Ingredients

Directions

Λεμονάτη Πέρκα στο φούρνο