Ψάρι μπακαλιάρος πανέ με σπαγγέτι κια σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου(Wellgoods) παναρισμένα
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι, βρασμένα
  • 5 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό καρότο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά ντοματοπολτέ
  • 3-4 φύλλα βασιλικό
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Βράζετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια
  • Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να ελαττωθεί (με συνεχόμενο ψήσιμο)
  • Ρίχνετε τις ντομάτες, το καρότο, το πελτέ, το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτετε το βασιλικό
  • Τοποθετείτε τα μακαρόνια, προσθέτετε την σάλτσα ή ανακατεύετε τα μακαρόνια μαζί με την σάλτσα
  • Βράζετε καλά το φυτικό λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τηγανίζετε τα ψάρια (που είναι ήδη παναρισμένα) καλά μέχρι να ροδίσουν
  • Σερβίρετε τα φιλέτα πάνω στα μακαρόνια

Tip: Τις χορταστικές μερίδες παναρισμένου ψαριού (Wellgoods) μπορείτε κατά την παρουσίαση να τις κόψετε σε πιο μικρά κομμάτια.