Χταπόδι με μέλι και καυτερή πιπεριά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό χταπόδι(Wellgoods)
  • 2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
  • 2 φλιτζάνια βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια (λουβιά)
  • 1 δέσμη λάχανα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές μέλι
  • ½ κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • Φρέσκο θυμάρι

Μέθοδος

  • Βράζετε το χταπόδι μαζί με το ξύδι μέχρι να μαλακώσει
  • Το στραγγίζετε και κόβετε ένα ένα τα πλοκάμια
  • Μαραίνετε τα λάχανα μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι, ρίχνετε τα βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια και αλατοπιπερώνετε
  • Μεταφέρετε τα πλοκάμια σε καθαρό τηγάνι, ρίχνετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και το θυμάρι και τσιγαρίζετε ελαφρά
  • Περιχύνετε με το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού, προσθετετε τη πιπεριά και σιγοβράζετε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει
  • Σερβίρετε το χταπόδι πάνω στα μαυρομάτικα φασόλια, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε

Tip: Το χταπόδι (Wellgoods) είναι ιδανικό για σαλάτα, καθιστό αλλά και στη σχάρα.