Χτένια με πουρέ σελινόριζας

Υλικά για 4 μερίδες

  • 12 χτένια (Wellgoods)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια κρέμα
  • ½ κουταλάκι χρυσόριζα (σαφρόν)
  • 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
  • ½ σελινόριζα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλιτζανάκι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Καθαρίζετε και βράζετε σε αλατισμένο νερό τη σελινόριζα μέχρι να μαλακώσει καλά. Την περνάτε από το μπλέντερ και προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και το αλατοπίπερο
  • Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Τσιγαρίζετε μέσα τα χτένια για 3-4 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρεμμύδι.
  • Σβήνετε με το κρασί, περιχύνετε τη κρέμα και βάζετε το σαφρόν και το θυμάρι.
  • Σερβίρετε τα χτένια πάνω στο πουρέ της σελλινόριζας και περιχύνετε με τη σάλτσα

Tip: Τα χτένια (Wellgoods) είναι πολύ ευαίσθητα οστρακοειδή γι αυτό το λόγο δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο.