Φιλετάκια μπαρμπουνιού σε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 16 φιλέτα μπαρμπουνιού(Wellgoods)
  • 4 κουταλιές αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • ½ κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Ψήνετε τις μελιτζάνες κατευθείαν στη φωτιά, τις γυρίζετε κάθε τόσο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς
  • Καθαρίζετε τη φλούδα και τις ψιλοκόβετε
  • Τις λειώνετε ελαφρά με πηρούνι και τις αναμειγνύετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη πιπεριά και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει
  • Αλευρώνετε τα φιλέτα ψαριού και τα τηγανίζετε στο λάδι
  • Σερβίρετε τα φιλέτα μπαρπουνιού πάνω στη σαλάτα και διακοσμείτε με μαιντανό και κόκκους από θαλασσινό αλάτι

Tip: Τα φιλετάκια (Wellgoods) μπαρμπουνιού δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο και μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με όσπρια.