Πέστροφα με αμύγδαλα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 πέστροφες (Wellgoods) καθαρισμένες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 4 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 5-6 κουταλιές αλεύρι
  • Λαχανικά βραστά της αρεσκείας σας

Μέθοδος

  • Βράζετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι
  • Αλευρώνετε τα ψάρια και τα τηγανίζετε προσεχτικά
  • Σβήνετε με το λεμόνι και τέλος πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα
  • Σερβίρετε τα ψάρια μαζί με τα βραστά λαχανικά και περιχύνετε με το βούτυρο
  • Συνοδεύετε με φρέσκο λεμόνι

Tip: Την πέστροφα (Wellgoods) μπορείτε να την φιλετάρετε και μετά να την ψήσετε, καθώς και το ψήσιμο μπορεί να γίνει και με άλλες μεθόδους μαγειρέματος.