Καρέ αρνιού με κρούστα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 καρέ αρνιού(Wellgoods) με 6 παϊδάκια στο κάθε ένα
  • 2 φλιτζάνια αλεσμένη φρέσκα ψίχα
  • 2 κουταλάκια ψιλοκομμένα αρωματικά (μαιντανό, διόσμο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)
  • 2 κουταλιές γαλλική ή αγγλική μουστάρδα
  • 3 φλιτζάνια κομμένα σε κύβους διάφορα λαχανικά (μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριες, μελιτζάνα, κολοκυθάκι, σκόρδο)
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ντοματοπολτέ
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 3-4 κουταλιές άσπρο ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Αφαιρείτε το κρέας και το λίπος από τα κόκκαλα στα παγιδάκια
  • Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα
  • Αναμειγνύετε καλά τα αρωματικά με τη ψίχα και πασπαλίζετε τα παγιδάκια εκτός των κοκάλων
  • Τα βάζετε στο φούρνο να ψηθούν για 30 περίπου λεπτα στους 180°c
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε ελαφρά τα λαχανικά
  • Τα περιχύνετε με το κρασί, προσθέτετε ρίγανη και λίγο θυμάρι, αναμειγνύετε το ντονατοπελτέ και αλατοπιπερώνετε
  • Σερβίρετε τα καρέ πάνω στα λαχανικά και συνοδεύετε με σάλτσα κρασιού

Tip: Ψήστε τα παγιδάκια (Wellgoods) και στο γκριλ, μαρινάροντας τα από την προηγούμενη μέρα.