Καλαμαράκια με καυτερή πιπεριά και χρυσόριζα (σαφρόν)

Υλικά για 4 μερίδες

  • 12 καθαρισμένα καλαμαράκια(Wellgoods)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές γάλα καρύδας
  • ½ ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • ½ κουταλάκι χρυσόριζα (σαφρόν)
  • 1 κουταλιά χυμό μοσχολέμονο
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά και μαρινάρετε για ένα βράδυ τα καλαμαράκια, διατηρώντας τα στο ψυγείο
  • Την επόμενη μέρα τα αφαιρείτε από τη μαρινάδα, τα περνάτε πάνω σε ξυλάκια ή σε κορμούς μοσχολέμονου (lemon grass) και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°c
  • Βράζετε τη μαρινάδα σε τηγάνι
  • Τα σερβίρετε με φρεσκοκομμένη σαλάτα και τους περιχύνετε τη ζεστή μαρινάδα

Tip: Τα καλαμαράκια μπορείτε να τα κάνετε και μαζί με άλλα θαλασσινά (Wellgoods) κανονικό σουβλάκι ψημένο στη σχάρα.