Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 8 καλαμάρια (Wellgoods) καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές πουργούρι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Αναμειγνύετε καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πουργούρι, τη ντομάτα, τον άνηθο, το σπανάκι, το μισό χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο
  • Γεμίζετε τα καλαμάρια και τα τοποθετείτε σε ταψί
  • Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το κρασί, το άλλο μισό χυμό ντομάτας και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180°c για 15 περίπου λεπτά
  • Τα αφαιρείτε, τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε

Tip: Η πιό πάνω γέμιση μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις επιθυμίες σας