Βοδινό φιλέτο στη σχάρα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα(Wellgoods) 200-250 γραμμάρια το κάθε ένα
  • 4 τσαμπιά με ντοματίνια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Βρασμένα λαχανικά της αρεσκείας σας
  • 4 τούφες μαρούλι φριζέ
  • 2 φλιτζάνια κρασί μαυροδάφνη
  • 2-3 κύβους παγωμένο βούτυρο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

  • Βράζετε καλά τηγάνι τύπου γκρίλ ή το γκρίλ του φούρνου, αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα ψήνετε και από τις δυό πλευρές ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που το θέλετε (καλοψημένο, μέτριο κλπ)
  • Λαδώνετε τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε και αυτά στο φούρνο 100°c για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά
  • Βράζετε το κρασί σε κατσαρολάκι μέχρι να εξατμιστεί και να δέσει
  • Το κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο
  • Σερβίρετε τα φιλέτα με τα βρασμένα λαχανικά, τα ντοματίνια και τη σάλτσα
  • Βάζετε στην κορυφή από μια τούφα μαρούλι φριζέ

Tip: Αναδείξετε την εμφάνιση και την γεύση του βοδινού φιλέτου (Wellgoods) σερβίροντας το χωρίς πολύ ψήσιμο και τα ανάλογα αρωματικά και καρυκεύματα.