Αστακομακαρονάδα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μεγάλους αστακούς (Wellgoods)
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλιτζανάκι ούζο
  • 4-5 φύλλα βασιλικό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχινόπρασο (chives)
  • 1 κιλό βρασμένα μακαρόνια (το ζυμαρικό να είναι επιλογή δική σας)
  • Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος

  • Βράζετε τους αστακούς σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 20 λεπτά
  • Τους ανοίγετε οριζόντια και αφαιρείτε όλο το ψαχνό από μέσα. Το κόβετε σε μεγαλα κομμάτια
  • Βράζετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ανάβετε με το ούζο και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τη ντομάτα και αφήνετε μέχρι να απορροφήσει αρκετό από το υγρό της
  • Βάζετε στη σάλτσα τον αστακό, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε
  • Ρίχνετε τέλος τα βρασμένα μακαρόνια
  • Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε τα ζυμαρικά σας με την σάλτσα ή να τα τοποθετείσετε και μετά να σερβίρετε τον αστακό με την σάλτσα από πάνω

Tip: Το άνοιγμα του αστακού (Wellgoods) γίνετε πολύ εύκολα αφού τον ρίξετε στο βραστό νερο να βράσει και μετά. Χρησιμοποιείστε για ζυμαρικό οτιδήποτε θέλετε εσείς.