Αρνί λεμονάτο με πράσα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλό αρνί ψαχνό(Wellgoods)κομμένο σε κύβους
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • ½ κουταλάκι κόκκους πιπεριού
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινό
  • 4 πατάτες με φλούδα κομμένες σε ροδέλες
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • Φρέσκα βρασμένα κουκιά

Μέθοδος

  • Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζετε καλά το κρέας
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα και περιμένετε να τσιγαριστούν χωρίς να πάρουν χρώμα
  • Σβήνετε με το λεμόνι, προσθέτετε τη κανέλα, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και το ζωμό.
  • Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί καλά
  • Τηγανίζετε στο λάδι τις πατάτες, τις στραγγίζετε, τις αλατίζετε και τις πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη
  • Σερβίρετε το κρέας και το συνοδεύετε με τις πατάτες και τα κουκιά

Tip: Το μαλακό ψαχνό αρνάκι (loin) (Wellgoods) δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο και μπορεί να ψηθεί με τον ίδιο τρόπο με αλλαγές των λαχανικών που ψήθηκαν μαζί όπως π.χ σπανάκι.